نتایج پژوهش های بالینی واحد

 

 

      سردرد وضعیتی بعد از بلوک اسپینال در 12.3% از زنان تحت بیهوشی اسپینال مشاهده شد.

   خلاصه: بی حسی نخاعی رایج ترین روش بیهوشی است که برای سزارین استفاده می شود. سردرد پس از سوراخ شدن (PDPH) یکی از عواقب پس از بی حسی نخاعی است. در 130 خانم مورد بررسی سردرد وضعیتی بعد از بلوک اسپینال         در  16 زن (12.3%) مشاهده شد، از جمله 6 (9.2%) در گروه سوزن اسپروت و 10 (15.4%) در گروه سوزن کوینکه که از نظر آماری معنی دار نبود (P = 0.424). با این حال، پیامدهای ثانویه و علائم و نشانه‌های مرتبط در گروه Whitacre       نسبت به گروه Quincke شایع‌تر بود و در این کارآزمایی به مدت 1 هفته پیگیری شد. این می تواند به سابقه سردرد اولیه بیشتر در گروه Whitacre نسبت به گروه Quincke مرتبط باشد.

   عنوان پروژه: مقایسه تاثیر دو نوع سوزن کوینکه و اسپروت بر میزان بروز وشدت سردرد وضعیتی در زنان کاندید سزارین الکتیو تحت بلوک اسپینال در بیمارستانهای علی ابن ابیطالب و زایشگاه نیک نفس شهر رفسنجان در سال 1398

  مجری اصلی: دکتر فاطمه جدیدی متخصص بیهوشی

 

   مصرف رژیم غذایی ممکن است به عنوان فاکتور خطر یا محافظتی برای ام اس مطرح باشند.

  خلاصه: در شرایط پاندمی، تعداد موارد آلوده به COVID-19 با بروز بالا رو به افزایش است. بنابراین شناسایی هرچه سریعتر همه موارد مشکوک برای جداسازی سریع و قطع منبع عفونت ضروری است. یافته ها مطالعه حاضر با هدف بررسی   یافته های سی تی اسکن قفسه سینه در بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی به دنبال RT-PCR مثبت کووید 19 انجام شده است. سی تی اسکن در 107 بیمار با شرایط تیپیک و 11 بیمار با فرم آتیپیک بیماری انجام شد. فراوانی تصویر CT تیپیک   و معرف کووید 19 در گروه مرد به طور معنی‌داری بیشتر از گروه زن بود. فراوانی علامت هاله معکوس، ضخیم شدن سپتوم، کاردیومگالی و  crazy paving در مردان به طور معنی‌داری بیشتر از زنان بود. همچنین بین گروه های سنی بر اساس   تعداد لوب های درگیر تفاوت معنی داری وجود داشت. سی تی اسکن قفسه سینه یک روش تشخیصی مهم برای کووید 19 با حساسیت بالا است. پارامترهای موجود در سی تی اسکن برای تشخیص کووید 19 مفید هستند. علاوه بر این، برخی    از شخصیت ها در سی تی اسکن در جنسیت مذکر خاص تر هستند.

 عنوان پروژه : بررسی یافته های سی تی اسکن قفسه سینه در بیماران با علائم حاد تنفسی مشکوک به کووید - 19 (کرونا) در شهر رفسنجان

 مجری اصلی: دکتر جعفر احمدی متخصص رادیولوژی

 

  شش هفته تمرین در آب بر تعادل نیمه پویا بیماران مرد با سکته مغزی ایسکمیک مزمن اثر داشت.

 خلاصه: سکته مغزی شایع ترین اختلال ناتوان کننده است سیستم عصبی در بزرگسالان، که باعث اختلالات پزشکی قابل توجهی می شود. افتادن و اختلالات تعادل چالش اصلی سکته مغزی است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر شش هفته   تمرین در آب بر تعادل ایستا و نیمه پویا بیماران مرد با سکته مغزی ایسکمیک مزمن (CIS) انجام شد. از نظر ارزیابی تعادل پس آزمون بین دو گروه مداخله (کم عمق و عمیق) تفاوت معنی داری وجود نداشت. اما تعادل نیمه پویا بین دو گروه  مداخله (کم عمق و عمیق) به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود.

عنوان پروژه: تأثیر تمرین در آب بر تعادل ایستا و نیمه پویا بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک مزمن: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده

مجری اصلی: دکتر علیرضا وکیلیان متخصص نورولوژی

 

  بیشترین میزان حوادث ترافیکی در بین مردان، در مسیرهای برون شهری و هنگام شب رخ داده است.

 خلاصه: : بیشترین میزان تصادفات در بین مردان (88%)، در مسیرهای برون شهری (69%) و هنگام شب (55%) رخ داده است. مکانیزم حادثه منجر به فوت در 50% موارد واژگونی خودرو و نیز در50% فراوانی علت فوت آسیب از ناحیه سر بوده است. با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه تصادفات منجر به مرگ بیشتر در جنس مذکر، هنگام شب و در مسیرهای برون شهری بوده است. شاید بتوان با مداخلات پیش­گیرانه جهت کاهش این حوادث اقدام نمود.

 عنوان پروژه: بررسی فراوانی علل مرتبط با حوادث ترافیکی منجر به فوت در مصدومین انتقال داده شده به بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) شهر رفسنجان

 مجری اصلی: دکتر افسانه اسماعیلی متخصص طب اورژانس

 

میزان مرگ و میر داخل بیمارستانی سکته مغزی 9.04% بود.

خلاصه: سکته مغزی سومین علت ناتوانی و دومین عامل مرگ و میر است در سراسر جهان است. از بین 2199 بیمار سکته مغزی (میانگین سنی 15.67±68.46) 46٪ مرد، 54٪ زن بودند. 9.04% (199 بیمار) در طول مدت بستری فوت کردند. علت مرگ و میر داخل بیمارستانی 7.54٪ (142 نفر) سکته مغزی ایسکمیک و 17.98٪ (57 نفر) خونریزی مغزی بود. شایع ترین عوارض کشنده در بیماران فوت شده شامل عوارض عصبی (48.7٪، 97=n)، عفونت (23.1٪، n=46)، عوارض قلبی (18.1٪، n=36)، و ترومبوآمبولی (5.5٪) بودند.

عنوان پروژه: بررسی فراوانی مرگ ومیر داخل بیمارستانی و برخی عوامل خطر مرتبط با آن در بیماران سکته مغزی بستری در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) رفسنجان از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۶.

مجری اصلی: دکتر علیرضا وکیلیان متخصص مغز و اعصاب

 

مصرف رژیم غذایی ممکن است به عنوان فاکتور خطر یا محافظتی برای ام اس مطرح باشند.

خلاصه: مولتیپل اسکلروزیس (MS) یک بیماری خودایمنی است بیماری که بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد. عفونت هلیکوباکتر پیلوری (HPI)، احتمالاً یک محافظ در نظر گرفته می شود. مصرف رژیم غذایی ممکن است به عنوان فاکتور خطر یا محافظتی برای ام اس باشند. میانه سطح سرمی آنتی بادی ضد هلیکوباکتر به طور معنی داری در موارد ام اس کمتر از گروه شاهد بود. علاوه بر این، مصرف متوسط گلوتامیک اسید، آرژنین، سرین، اسید آسپارتیک، آلانین، پرولین و کافئین در موارد MS به طور قابل توجهی کمتر از گروه شاهد بود.

عنوان پروژه : بررسی ارتباط بین هلیکوباکتر پیلوری و میزان مصرف گروههای مواد غذایی با مولتیپل اسکلروزیس در بیماران مراجعه کننده به کلینیک مولتیپل اسکلروزیس رفسنجان (مطالعه موردی- شاهدی).

مجری اصلی: دکتر علیرضا وکیلیان متخصص مغز و اعصاب

 

بازیگوشی نوزاد، واکسیناسیون اخیر، استفاده از پستانک، سطح تحصیلات، استرس اخیر مادر و تولید ناکافی شیر از شایع ترین دلایل امتناع شیرخوار از شیر مادر هستند.

خلاصه: امتناع شیرخوار از شیردهی می تواند برای مادر استرس زا و نگران کننده باشد. این مطالعه توصیفی بر روی نوزادانی که با شکایت از امتناع از مصرف سیر مادر به مطب‌هایاطفال مراجعه کرده بودند، انجام شد. نتایج نشان داد که شایع‌ترین عوامل مؤثر در امتناع از شیر مادر در نوزادان شامل بازیگوشی و حواس‌پرتی (50%) و واکسیناسیون اخیر در 12 روز گذشته (48.6%) بود. همچنین، شایع ترین عوامل مادری موثر بر امتناع از پستان، سطح تحصیلات (67.1%)، استرس حاد اخیر (41.4%) و تولید ناکافی شیر (35.7%) بود.

عنوان پروژه: امتناع شیرخوار از مصرف شیر مادر و برخی از علل آن در شهرستان رفسنجان

مجری اصلی: دکتر فاطمه جلالی متخصص اطفال

 

مادران نقش مهمی در تغذیه شیرخوار با شیرخشک دارند. نیاز به برنامه­های آموزشی تقویت کننده باورهای مادران جهت تداوم شیردهی وجود دارد.

خلاصه: : شناسایی علل دخیل در تغذیه برخی شیرخواران با شیر خشک، نقش مهمی در برنامه‌ریزی‌ برای ترویج تغذیه با شیر مادر دارد. پژوهش توصیفی حاضر بر 372 مادر مراجعه‌کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر رفسنجان، با فرزندان زیر یک سال که شیر خشک مصرف می‌کردند انجام شد. مادران با تعداد 208 نفر (9/55 درصد)، بیشترین فراوانی مربوط به عامل شروع کننده مصرف شیر خشک را داشتند. شایع­ترین علل این موضوع، تصور ناکافی بودن شیر مادر با 206 نفر (4/55 درصد) و خوب وزن نگرفتن نوزاد با 107 نفر (8/28 درصد) بود.

عنوان پروژه: بررسی علل مصرف شیر خشک در شیرخواران زیر یک سال شهر رفسنجان

مجری اصلی: دکتر عباس فاتحی متخصص اطفال